Güvenliğiniz İçin Dayanıklı Deprem Kafesleri Üretiyoruz

Deprem Korunakları

Deprem Kafesinin Amacı ve Özellikleri

Deprem kafesinin amacı, olası büyük depremlerde binanın yıkılma anında çökme sonucu oluşan ağırlığa dayanıp içindeki insanları hayatta tutmak, onlar için korunaklı güvenli mekanlar oluşturmaktır. Bunun için genellikle NPI ve NPU denilen ve yüksek ağırlık kaldırabilen profil demirler kullanılır, bu demirlerin kalınlığına göre taşıma kapasitesi de artar

Bu kafeslerin taşıma kapasitesi, üzerinde kaç kat olduğuna bağlı olarak hesaplanır. Dört tarafı çelik kollar ve köprülerle güçlendirilen deprem kafesinin daha güvenli olması için mümkün olduğunca  6 yüzeyinde de korunaklı hale getirilmesi gerekmektedir

Deprem ve Deprem Kafesi

Bugün depremin ne zaman etki edeceğini bilmiyoruz ve maalesef çoğunlukla depreme hazırlıksız olan şehirlerde yaşamaktayız. Yaşadığınız evin inşa edildiği zemin ve kullanılan malzemeler hakkında bilginiz olmasa da, bir deprem kafesi yaptırarak güvenliğinizi sağlayabilir ve tedbirinizi alabilirsiniz.

Deprem kafeslerini isterseniz sabit üretimi yaptığımız dikdörtgen masa şeklinde talep edebilirsiniz veya evinizin herhangi bir  köşesi için, size özel ebatlarla oluşturulmuş, yüksek mukavemetli  npi ve npu çelikten deprem kafesi talebinde bulunabilirsiniz. Tasarımından imalatına kadar en kısa sürede size ulaştırıyoruz. Bilgi almak için iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Deprem Kafeslerinin Konumu ve Önemi

Bir binada veya dairede deprem kafesinin nereye konulması gerektiği önemli bir konudur. Özellikle çok katlı apartmanlarda, deprem kafesleri çocukların kolayca ulaşabileceği yerlere konulmalıdır. Çocuk odaları veya koridorlar en yaygın konumlar arasında yer almaktadır.




Deprem Kafesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Deprem kafesi alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle modüler veya demonte bir deprem korunağı alınacaksa, yuvalı sistemle veya yataklı sistemle parçaların birbirine monte edilmiş olmasına  dikkat edilmelidir.  yuvalı veya yataklı sistem civata konumları olası bir yük binmesi durumunda ağırlığı çeliğe eşit yaymakta ve maksimum mukavemet sağlamaktadır aksi takdirde hesaplanmadan yapılan tasarımlarda civatalara bütün yük binmekte ve beklenen dayanıklılık sağlanamamaktadır, sağ-sol ve ön-arka direnci sağlanamamaktadır. Ayrıca deprem kafesi kirişleri köprü kirişleriyle güçlendirilmelidir. Bu sayede olası bir depremde yükün hangi taraftan geleceği belirsiz olduğu durumlarda bile, her yöne mukavemet artırılmış olur.

Biz, Depremkafesi.com.tr olarak ürettiğimiz her demonte deprem korunağını yuvalı veya yataklı sistem  ile ve tam köprü kirişleriyle imal ediyoruz.

Yeni Binalarda Deprem Kafesleri

Yeni projelerimiz arasında, yeni yapılan binalar için Deprem Kafesi bulunmaktadır. Bu kafeslerin, binanın genel planına daha mimari çizimler yapılırken entegre edilmesi mantıklı görünmektedir. Yeni yapıların depreme dayanıklı ve sağlam olması beklenirken, özellikle bataklık alanlara veya kaygan zemine inşa edilen binaların eski binalar kadar etkilendiği gözlemlenmektedir. Bu nedenle yeni yapılacak binalara, projelerimiz doğrultusunda bir kiler odası şeklinde deprem kafesi eklemesi  planladığımız uygulamalar arasındadır.